Social Icons

sestdiena, 2012. gada 3. novembris

Kā liepājnieki runāja mīlestības valodās

Pilsētā, kurā piedzimst vējš, kurā dzīvo cilvēku mežs un kur joprojām telefonisti stabos sēž, rudens lapu zelta laikā satikās pāri ar mērķi bagātināt savas attiecības, ar uzdevumu – izzināt savu un sava partnera primāro mīlestības valodu.
20.oktobrī viesnīcā Amrita norisinājās jau otrais pasākums „Runāsim mīlestības valodās”. 16 drosmīgas liepājnieku ģimenes mācījās mīlestības bagātināšanās skolā, apgūstot mīlestības valodu teorētiskās un praktiskās atziņas. Ikvienam bija iespēja noskaidrot savu primāro mīlestības valodu un apliecināt to savam partnerim kā nozīmīgu izteiksmes un uztveres veidu. Ja ir runa par mīlestību, šķiet, visi vairāk vai mazāk ir noformulējuši tās būtību. Piemēram, to, ka mīlestība ir dzīves skaistākais piedzīvojums, vai to, ka mīlestība ir divas sirdis, kas sit vienā ritmā. Vēlme justies mīlētam un pieņemtam ir fundamentāla, jo mīlestība un pieņemšana izceļ labāko cilvēkā. Viena no mīlestības brīnišķajām šķautnēm ir atklāt spēju runāt mīlestības valodās, tas nozīmē, lai Jūsu mīlestība tiek saņemta un saprasta. Laulību konsultants Gerijs Čepmens uzskata, ka ir 5 veidi, kā cilvēki izsaka un saprot mīlestību. Tās ir piecas mīlestības valodas:
  • Apliecinājuma vārdi – skaļi izteikti komplimenti un atzinības vārdi ir spēcīgs un pozitīvs saziņas veids.
  • Kvalitatīvi pavadīts laiks – nedalīta uzmanība savam partnerim tam paredzētajā laikā.
  • Dāvanu saņemšana – vizuāli mīlestības simboli.
  • Mīlestības darbi – kad darbība runā skaļāk par vārdiem.
  • Pieskāriens – spēcīgs mīlestības nesējs, kas ļauj partnerim justies mīlētam.
Ar lielu aizrautību pasākuma dalībnieki iesaistījās praktiskajās meistarklasēs, vingrinoties runāt un mīlēt visās piecās valodās. Tas bija iespēju laiks, lai atklātu un pārliecinātos par savas un partnera mīlestības valodas aktualitāti, izrunāt atšķirības un atklāt veidus, kā veicināt labo vienam otrā. Liepājnieku ieguvumi, piedaloties mīlestības bagātināšanas programmā: kopā pavadītais laiks, radošās meistarklases, darbs vienam ar otru, pozitīva gaisotne, stāsti un etīdes mīlestības valodu izzināšanā, vadītāju komandas entuziasms. Liepājnieki vēlas, lai Latvijā būtu stipras ģimenes un lai šādus pasākumus būtu iespējams apmeklēt pēc iespējas vairāk ģimenēm/pāriem. Jautājumi pārdomām Tev, lasītāj:
  • Vai Tu esi domājis, ko Tev nozīmē mīlestība?
  • Vai Tu zini, kura ir tava primārā mīlestības valoda?
  • Un kurā no minētajām valodām runā Tavs partneris?
Lai tavās attiecībās nezustu romantiska mīlestība, vai Tu esi gatavs iemācīties partnera primāro mīlestības valodu un izvēlēties tajā runāt? Ja esi ieinteresēts uzzināt vairāk, iesakām izlasīt G. Čepmena grāmatu „Piecas mīlestības valodas”.
Lai Dievs palīdz katram vienam atklāt mīlestību tā, lai tā būtu saprotama un pieņemama!
Rakstu sagatavoja Sanita Pavāre

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

 
Blogger Templates