Social Icons

piektdiena, 2012. gada 5. oktobris

Daugavpils jau runā mīlestības valodās

Projekta „Runāsim mīlestības valodās” pirmais pasākums 30. septembrī Daugavpilī jau noticis.
(Par šī projekta ieceri varat lasīt šeit…)
29. septembra sestdienas pēcpusdienā četri komandas pāri – Viesturs un Valda Reķi, Dzintars un Gita Vaivodi, Sanita un Māris Pavāri, Dagnija un Ivo Roderti, pabeidzot savas darba nedēļas gaitas, sakravājot ceļa somas, devās uz Daugavpili. Jau Daugavpilī, viesu namā „Sventes Muiža” , visus sagaidīja Dainis un Irina Rudzīši, kas atbildēja par Daugavpils pasākuma organizatorisko pusi un piedalījās arī programmas vadīšanā. Kopā sabraucot, mēs iekārtojām telpas, pārrunājām nākošās dienas gaitu, precizējām detaļas. Lai arī viss kopumā bija izdomāts un pārdomāts, kā jau pirms nozīmīgiem pasākumiem, bija neliels uztraukums. Šis mums bija pirmais, vienas dienas organizētais pasākums projekta ietvaros, un nedaudz uztrauca tas, ka būs jāapgūst prasme vadīt nodarbību, rēķinoties ar tulku. Bet apziņa, ka no mūsu puses ir darīts viss iespējamais, lai pasākums būtu veiksmīgs, tas, ka komanda nestrādās kopā pirmo reizi, un tas, ka pats Dievs ir mūsu projekta iniciators, ļāva paļāvībā doties pie miera.
Svētdienas rītā pacilātā noskaņojumā sagaidījām savus pasākuma dalībniekus. Bija ļoti interesanti, iepazīstoties ar pilnīgi svešiem cilvēkiem, jau zināt to, ka dienas gaitā mēs kļūsim draugi. Kā jau tas ir piedzīvots, sākumā cilvēki mūs vēroja, klausījās, cits atturīgāk, cits atraktīvāk iekļāvās programmā, bet bija jūtama ļoti laba sadarbības atmosfēra. Zinot pēc pieredzes, ka mēdz būt gadījumi, ka vīri atnāk līdzi savām sievām aiz cieņas un mīlestības pret viņām, liels gandarījums bija tas, ka vīrieši atvadoties ar asarām acīs teica vissirsnīgākos paldies. Testā uzzinot katram savu mīlestības valodu, teorija praksē bija jāīsteno, pildot vadītāju uzdevumus, apmeklējot meistarklases. Jau pusdienas laikā pāri, jautri čalodami, bija iepazinuši viens otru, atraisījušies. Īpaši mūsu komandu pārsteidza pēcpusdienas mielasta laikā valdošā tik reti sastopamā miera un pilnīgas bezsteigas atmosfēra. Vērojot šos vīriešus un sievietes, kas bija atslēguši saviem mobilajiem skaņu, kas šo dienu bija uzdāvinājuši viens otram, teikuši viens otram daudz labu, mīļu vārdu, sirdi pildīja pateicība Dievam par iespējām, dzīves laiku, situācijām, ko viņš mums visiem dod.
Iedrošinot Liepāju un Jelgavu, kur notiks nākošie divi pasākumi – šis projekts ir skaista dāvana no Dieva. Dāvana, kas paredzēta, lai pagodinātu Dieva iestādījumu – laulību. Dāvana, kas ir jānovērtē, jo diemžēl neviens nezina, vai vēl būs iespēja baudīt pilnībā sponsorētu pasākumu, kurā pārim ir tikai jāpiedalās savu maltīšu apmaksā. Dāvana, kuru jums no sirds sagatavojuši un pasniedz četri brīvprātīgi kalpojoši pāri.
Dagnija Roderte
(www.adventesvestis.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

 
Blogger Templates