Social Icons

otrdiena, 2011. gada 11. janvāris

Vai šogad kaut kas būs savādāk? (2011)

Reiz pagājušā gada nogalē, kādā lietainā ziemas svētdienā, lielveikalā Spice satikās sešas ģimenes. Lai gan apkārt virmoja Ziemassvētku iepirkšanās vēsmas un visi veikali kā vienmēr piedāvāja pēdējās, labākās, vienīgās, grandiozākās iespējas iegādāties Ziemassvētku dāvanas, šie cilvēki izturējās pilnīgi kā iepirkšanās imunitāti ieguvuši. Visi vienpadsmit cilvēki mērķtiecīgi šķērsoja visas bīstamās zonas, sapulcējās un atrada „štābam” vietu pie bērnu atpūtas laukuma. Un tā, kārtējā darba sanāksme varēja sākties.
Jāsaka gan, ka tā tas notiek ik pa zināmam laikam, jau piecu gadu garumā. Tikšanās vietas un laiki mainās, bet nemainīgs ir šo ļaužu kopā sanākšanas mērķis – izplānot, noorganizēt un tad vadīt pāru nometni. Šai plānošanas, organizēšanas un vadīšanas procesā katrai ģimenei ir savs uzdevums. Un tā, Reķu ģimene, precizējot Valda un Viesturs, uzsāka darba sanāksmi informējot, ka par savu konspekta avotu šogad ir izvēla Stīvena R. Konveja grāmata „Ļoti veiksmīgu ģimeņu 7 paradumi”. Un patiesībā tā tas notiek vienmēr – pāru nometnes veidošanā programmas satura izveidē tiek izman­ tota laba, vērtīga literatūra, gan arī aicināti vieslektori. Tad Pavāru ģimene prezentēja savus pētījumus un atradumus dzimtās zemes āres apceļojot. Un tā tas notiek vienmēr – viņiem atkal ir jāizvēlas vieta kur notiks nometne. Oi, tas ir interesants uzdevums, jo prasības ir tik minimālas – skaista vieta, laba barošana, tuvu Rīgai, divvietīgi numuriņi ar dušu un apsildāmi, skaists interjers, plaša, gaiša zāle, sauna un džakuzi, baseins, sporta laukums, ezers ar iespēju braukt ar laivu un jūras krasts ar ērtu piekļuvi pludmalei, un tas viss par iespējami mazu samaksu.
Visu to pacietīgi noklausījās Vaivodu, Rodertu un Rudzīšu ģimenes un ar atbilstošu nopietnību un apdomu ķērās pie vēl kādu svarīgu lietu apspriešanas. Tā tas notiek vienmēr, jo jāsagatavo būs laba, saturīga, emocionāla, izglītojoša prog­ ramma. Kaut kur paralēli nopietnajām runām sāka skanēt divu sieviešu pārāk jautras čalas. Arī tā tas notiek gandrīz vienmēr, jo kad svarīgā darba plānošanas sanāksme jau ritējusi otro stundu, parasti gadās, ka Dagnijai un Sanitai vēl jāpaspēj izdomāt, kas būs jautrajā vakara programmā, ko gatavos praktiskajos darbos vīri sievām un sievas vīriem un kādus vēl pārsteiguma momentus varētu sadomāt, un ko neparastu vajadzētu uzvilkt?
Ainim neviens neko neprasīja. Diemžēl arī tā tas notiek gandrīz vienmēr, jo viņš atbild par sporta aktivitātēm un ar tām visos pasākumos viss ir kārtībā. Ir gan norunāts, ka ja viņš plāno organizēt kādu boksa raundu, cīņas eļļā vai traipu tīrīšanas sacensības, tad iepriekš tas jāpasaka darba komandai... un arī tikai tā iemesla dēļ, lai ļaudis var iepriekš sagatavoties.
Ivo piedalījās pilnīgi visās diskusijās, jo to, ka viņš organizēs slavēšanu dziesmās, visi zin. Un tā tas ir bijis vienmēr...
Pienāk brīdis, kad Viesturs teic,
Ka nu jau gana plānots būs,
Un pietiekoši ilgi ārpus mājām būts.
Tā nu visi viens no otra atvadas
Un ātri savās gaitās aizsteidzas.
Un visbeidzot
Lai notiek tā kā vienmēr –
Tev tikai laikus jāpiesakās būs,
Lai pāru nometne kopā var pulcināt mūs.
Un tad kad, pavasarī putni dziesmas skandinās,
Tad notiks mūsu jaukā tikšanās.
Un tā lai notiek tas vienmēr.
Arī paliekot tā pati – Dagnija Roderte
"Adventes Vēstis" 2011.gada janvāris

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

 
Blogger Templates