Social Icons

pirmdiena, 2008. gada 7. jūlijs

Ģimenes Jūrkalnē plāno budžetu (2008)

Ja ilgojamies nokļūt pie jūras, baudīt klusumu un mieru, un pavadīt bezrūpīgas dienas, gozējoties pludmalē, tad parasti mēs braucam uz kādu atpūtas kompleksu vai viesu māju. Tomēr šķiet, ka ļaužu grupa, kura 13. jūnija pēcpusdienā bija ieradusies jaukajā atpūtas kompleksā „Sīļi”, nebija noskaņota tikai laiski gulēt smiltiņās. 100 cilvēku (82 pieaugušie, 18 bērni), bija ceļojuši no visas Latvijas, lai būtu kopā ģimeņu nometnē „Uz brīdi divatā”.
Tā bija brīnišķīga iespēja pavadīt laiku kopā ar citām ģimenēm, iegūt jaunus draugus un pabūt jaukā un brīvā gaisotnē. Un, protams, tā bija lieliska iespēja atjaunot dzirkstelīti laulāto attiecībās, jo ģimeņu nometnē, kā parasti, valdīja laulību stiprinoša un attiecības tuvinoša atmosfēra. Vēl pluss bija iespēja ieklausīties derīgos padomos un pārdomāt, ko varam uzlabot savas ģimenes ikdienas dzīvē. Šoreiz tie bija padomi par naudu, ģimenes budžeta plānošanu un parādiem, kas deva iespēju katram pārim sēdēt un reāli, praktiskā veidā lektoru vadībā, izpildot dažādus testus, pārrunāt, risināt vai pārdomāt par finanšu lietām savā ģimenē.
Ļoti patīkami un jautri bija būt kopā ar tik atraisītiem, cilvēcīgi dabīgiem cilvēkiem, kas vakara programmas gaitā tiešām aizkustināja. Bet „skrējiens pēc miljona”, kas noslēdzās saulrietā jūras krastā, bija neaizmirstams. Padomāts bija arī par to, lai katra ģimene atrastu sev iespēju klusajiem brīžiem divatā, kur tika piedāvātas dažādas idejas lūgšanu brīžiem.
Tomēr tas nenozīmē, ka divās nometnē pavadītās dienās visi tikai baudīja klusumu un mieru divatā vai arī plānoja savu ģimenes budžetu. Programmā bija arī jautri un pat azartiski brīži. Bija iespēja būt par izpētes objektiem divu citplanētiešu zinātnieču eksperimentā par to, kas tad ir vērtīgāks – mīlestība vai nauda. Tad, kad tika noskaidrots, ka mīlestība ir svarīgāka, bet nauda arī nenāk par ļaunu, kāds no ģimenes dalībniekiem varēja kļūt par modeli sava laulātā drauga rokās.
Tāpat kā katru gadu, arī šī nometne nobeidzās ar domām par nākotni, un proti, vienmēr tiek meklēta iespēja atbalstīt tās ģimenes, kuras nevarētu piedalīties šādā pasākumā finansiālu apsvērumu dēļ. Tāpēc izsolē iegūtie līdzekļi tiek veltīti tieši tam. Arī šajā reizē daudz vērtīgu un arī jautru lietu atrada jaunus īpašniekus, kuri bija gatavi pacīnīties par sev tīkamākā suvenīra iegūšanu.

Nometnes izvērtējums
Nometnes dalībnieki piedalījās arī pasākuma izvērtēšanā, aizpildot aptaujas anketas. Apkopojot rezultātus, organizētāji secināja, ka vairākums nometni vērtēja kā augstā līmenī sagatavotu, pārdomātu, daudzveidīgu, ļoti izdevušos un labi organizētu. Desmit aptaujātie cilvēki novērtēja nometni kā ļoti pozitīvu un sirsnīgu, vairāki rakstīja, ka ļoti patika tas, ka bija iespēja pilnveidot attiecības, bet vēl daži cilvēki apgalvoja, ka tas bija īpašs, laulību stiprinošs, jauks un noderīgs pasākums.
Kā lielākais ieguvums tika atzīmēts: kopā pavadīts laiks, iespēja atpūtai pie dabas, laiks ģimenei, sadraudzība, kopības sajūta ar Dievu, lieliska iespēja iepazīties ar citām ģimenēm no visas Latvijas, ģimeniska atmosfēra. Domājot par nometnes izraudzīto tēmu, daudzi kā svarīgāko minēja iespēju iegūt jaunas atziņas finansiālos jautājumos, finansu plānošanā un pārliecību, ka Dievs spēj palīdzēt un svētīt finansu jautājumos.

Dažas dalībnieku atsauksmes
Nometnes laikā lūdzu dalīties savos iespaidos dažu atbraukušos pārus.
Dina un Jānis ir no Liepājas un šādā draudzes pasākumā piedalījās pirmo reizi. Interesanti, ka viņi bija šeit savā „kāzu ceļojumā”, viņu laulības bija notikušas tikai pirms sešām dienām! Dina saka:
Viena no pasaules lielākajām vērtībām esot draugi. Tas vienmēr pierādās visbrīnumainākajās situācijās. Domāju, ka tā ir viena brīnišķīga Dieva dāvana, jo tikai tā var izskaidrot mūsu "satikšanos" ar Rodertu ģimeni, kuri mūs šogad uzaicināja piedalīties vasaras nometnē. Tā sešas dienas pēc savām laulībām devāmies „kāzu ceļojumā” uz vasaras nometni. Paldies visiem tiem, kuri to organizēja, un tiem, kuri piedalījās. Dažas lietas, kas pārsteidza un aizkustināja līdz sirds dziļumiem: mēs nekad vēl nebijām bijuši pasākumā, kurā piedalās tikai precēti cilvēki – kolosāli, jo starojums, ko viņi velta viens otram, apstaro arī citus. Mums pārsteigums bija arī tik daudz dažādu cilvēku – ar savām profesijām, aicinājumiem, zināšanām, varēšanām, gribēšanām, kredītu saistībām, bet visus vieno ticība un mīlestība uz Dievu, un šī vienotības sajūta atraisa iekšējo spēku, dvēseles krāšņumu.
 Mēs vēl joprojām atceramies cilvēkus, kuri kļuvuši "tuvi"  absolūti neizskaidrojamu apsvērumu dēļ. Īpaši sveicieni Sirsniņu ģimenei! Jūs izstarojāt tādu stabilitātes dvesmu - lai ar' kādi vēji pūš, visi pūš Jums pāri! Sveicieni arī bīskapam ar kundzi! Jūsos raugoties, ir skaidrs, ka tas, kurš apgalvo, ka viena pagale nedeg, bija domājis, ka tā ir arī mīlestībā. Mēs ceram uz nākamo nometni!
Vistālāko ceļu uz nometni bija veikusi Rudzīšu ģimene no Kārsavas, ceļā pavadot 7 stundas! Irīna un Dainis savus iespaidus izteica tā:
Tas bija ļoti izdevies pasākums! Lai gan saka, ka šajā pasaulē nav nekā pilnīga, diez vai ir kaut kas, ko varētu vēlēties vēl labāku šajā ģimeņu nometnē. Atpūta kopā ar ģimeni ainaviskā vietā, satikšanās ar draugiem, saturīgas lekcijas par ģimenes finansēm, kas pamatotas uz Bībeles pamatprincipiem. Dažas labas ierosmes jau ieviešam mūsu ģimenes finanšu plānošanā. Īstenojot apgūtās mācības, tuvākajā laikā sāksim atlikt naudu, lai nākošgad atkal pilnā sastāvā varētu doties uz nometni.

Nometne būs arī turpmāk
Noslēgumā vēlos iedrošināt citas ģimenes izmantot šo iespēju piedalīties turpmākajās nometnēs, tie ir svētīgi kopā būšanas brīži, bet par visu vērtīgākais ieguvums ir spēt „atstāt” ikdienu un uz apmēram 48 stundām nedalīti piederēt tikai viens otram. Stāsta, ka nākošajai nometnei neapgūts palicis ceturtais Latvijas novads – Zemgale. Tad jau redzēsim, ko organizētāji mums piedāvās.
Tiksimies taču arī nākošajā gadā, vai ne?
Ivo Roderts
"Adventes Vēstis" 2008.gada jūlijs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

 
Blogger Templates